vendredi 13 mars 2009

Vile tentation

Je me ballade sur le net, je furète à droite à gauche, dans banlieusardises.com je tombe sur une page qui parle d'irrésistibles catalogues de graines, je clique sur Richters, je fouille je cherche, et sur quoi je tombe ?
Une menthe appelée 'mojito'! (Mojito mint...)

Mojito Mint
Mentha x villosa
Uses: Culinary/Medicinal/Beverage


«Cuba’s famed mojito cocktail, once a daily favourite of Ernest Hemingway, has enjoyed a meteoric resurgence in popularity ever since James Bond drank one in the movie Die Another Day. The mojito, made with rum, powdered sugar, lime juice, club soda and Cuba’s unique mojito mint, is now an essential staple of cocktail lounges everywhere. While recipes call for any available variety of spearmint, the real mojito can only be made with the true mojito mint. This mint was impossible to get in North America but thanks to Toronto mojito enthusiast Catherine Nasmith who visited Cuba in 2006 we now have the authentic plant from Cuba. It is clearly different from most other mints -- its scent and flavour are agreeably mild and warm, not pungent nor overly sweet like other mints. In a perhaps typically Cuban understated way its warm embrace lingers until you realize you want more. Like all mints it is easy to grow and will happily provide more than enough fresh sprigs for your mojitos. Salud!»

Merci Ernest!
Et comment je peux encore boire mon daily-favourite-mojito en toute quiétude si je n'ai pas de cette menthe cubaine, hmm?
Et puis tiens, ils n'auraient pas des plants de Havana club aussi ??
Pour en revenir au catalogue Richters, avis aux amateurs, on y trouve pas moins de 39 sortes de menthes !

2 commentaires:

Nessy a dit…

Enfin, la recette du mojito!!! slurp! Ma menthe pomme bof, mais la menthe "eau de Cologne" une merveille! si les cagouilles veulent bien en laisser un piti bout

Minie a dit…

Hé hé, cagouilles pour sauce aux lumas ?? Hmmm...

 
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